anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,115
- Tepki
- 86
Pirohu yöresel Kıbrıs mutfağı mantılarındandır. Harcı, peynir ve nane karışımı ile hazırlanır ve aynı mantı hamuru gibi yoğurup açtıktan sonra bu yöreye has kapatılma şekli ile kapatılır. Özel bir Kıbrıs mantısı olan pirohu nasıl yapılır merak edenlere, işte pirohu tarifi, malzemeleri ve yapımı...
İlk olarak hamuru için; un tuz yumurta sıvı yağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun.
Yarım saat hamur streç
İç harcı için lor peyniri çatal yardımıyla ezin ve kuru nane ekleyin.
Üzeri için hellim peynirini de rendeleyin ve kuru nane ile karıştırın.
Kaynatmak için tencereye su ve biraz tuz ekleyin.
Hamurumuzu 2 beze halinde kesin.
Tezgahı ve merdaneyi unlayıp hamuru ince bir şekilde açın.
Yarısına katlayın ve aralıklarla iç harcını yerleştirin.
Ardından hamurun diğer yarısını üstüne kapatıp fincan yardımı ile harçlı yerleri ayırın.
İçindeki havayı alıp kenarlarına bastırın ve çatalla şekil verin.
Kaynar suya atıp 10 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan mantıyı tabağa alıp üzerine hellimli karışımdan dökün ve servis edin.
Afiyet olsun...
-
Ocakta - 4 - 6 Kişilik
- 30-60 dk
- 500 gram un
- 100 ml sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurtanın yarısı
- Aldığı kadar su
- 250 gr tuzsuz nor (Lor) peyniri
- Kuru nane
- 1 paket hellim
- Kuru nane
İlk olarak hamuru için; un tuz yumurta sıvı yağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun.
Yarım saat hamur streç
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
ile üzerini kapatığ dinlendirin.İç harcı için lor peyniri çatal yardımıyla ezin ve kuru nane ekleyin.
Üzeri için hellim peynirini de rendeleyin ve kuru nane ile karıştırın.
Kaynatmak için tencereye su ve biraz tuz ekleyin.
Hamurumuzu 2 beze halinde kesin.
Tezgahı ve merdaneyi unlayıp hamuru ince bir şekilde açın.
Yarısına katlayın ve aralıklarla iç harcını yerleştirin.
Ardından hamurun diğer yarısını üstüne kapatıp fincan yardımı ile harçlı yerleri ayırın.
İçindeki havayı alıp kenarlarına bastırın ve çatalla şekil verin.
Kaynar suya atıp 10 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan mantıyı tabağa alıp üzerine hellimli karışımdan dökün ve servis edin.
Afiyet olsun...