Kıymalı Rizotto Köftesi Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
Sofralarınızda İtalyan rüzgarı estirecek bir tarif.

Hazırlama 1 saat

6 Kişilik



Kıymalı Rizotto Köftesi Tarifi için Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • ½ su bardağı rendelenmiş kaşar peynir
  • 1 adet yumurta

  • İç harcı için
  • 250 gr yağsız dana kıyması
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük boy kuru soğan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber

  • Kızartmak için
  • 2 adet çırpılmış yumurta akı
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Kıymalı Rizotto Köftesi Tarifi Hazırlanışı
  1. Suyu orta boy bir tencereye aktarıp 1 kaşık tuzu da ekleyerek kaynamaya bırakın.Su kaynamaya başlayınca pirinci yıkayarak tencereye ilave edin. Tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pirinci 15-20 dakika kadar haşlayın.
  2. Hafif diri olan pirinci süzerek tencereden alıp derin bir kaba aktarın ve ılık hale gelmesini bekleyin. Ilınınca üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu, karabiberi ve yumurtayı ilave edin. Malzemelerin tümünü iyice yoğurduktan sonra 30 dakika buzdolabında bekletin.
  3. İç harcı için: soğanları küp küp doğrayın, tereyağıyla birlikte tavaya koyarak hafifçe kavurun .Kıymayı da katarak kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi serpiştirdikten sonra kıyma suyunu çekinceye kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
  4. Havucu küp şeklinde doğradıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın, suyunu süzerek kıymalı karışıma katıp karıştırın. Pirinçli harcı buzdolabından çıkarıp elinizi sık sık ıslatarak harçtan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın. Köftelerin üzerlerinde işaret parmağınızla çukurlar oluşturun. Bu oyuklara kıymalı harçtan birer tatlı kaşığı kadar koyup çukurları kapatın. Üzerine bastırarak yassılaştırdığınız köfteleri bir tabakta biriktirin.
  5. Bu arada yumurta akını kaseye koyup çatalla çırpın. Galeta ununu da başka bir tabağa koyun. Hazırladığınız köfteleri önce yumurta akına, sonra galeta ununa batırın. Sıvıyağı derin bir tava ya da tencerede kızdırıp köfteleri bu yağda çevire çevire altın sarısı oluncaya kadar kızartın.
  6. Köfteleri kağıt havlu serili bir tabağa yerleştirin. Patates püresi ve salatayla servise sunun. Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst