Ispanak Pestolu Pilav Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
İtalyan usulü pesto soslu harika bir pilav tarifi

Hazırlama 30 dakika

4 Kişilik



Ispanak Pestolu Pilav Tarifi için Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 15-20 adet ıspanak yaprağı (yaklaşık 100 gr)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı dolusu dolmalık fıstık
  • 1 demet dereotu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

Ispanak Pestolu Pilav Tarifi Hazırlanışı
  1. İtalyanların meşhur pesto sosunu hazırlamak için;
  2. Yıkayıp süzdüğünüz ıspanak yapraklarını mutfak robotu ya da blendere aktarın. Üzerine zeytinyağı ve soyulmuş sarmısakları ekleyin. Saplarını ayıkladığınız dereotunu ve dolmalık fıstığı da ilave ettikten sonra robotu çalıştırın. Malzemeleri iyice ezilip püre haline gelinceye kadar robotta çekin.
  3. Robottaki malzemeleri geniş bir pilav tenceresine aktarıp orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlar başlamaz, yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave ettikten sonra, karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurun.
  4. Kaynar suyu (et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz) tencereye aktarın. Tuz ve karabiberi serpiştirip tekrar karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte, pirinç suyunu iyice çekinceye kadar pişirin. Ocağın altını iyice kısıp pilavı 5 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
  5. Pilavı yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin. Servise sunmadan önce tahta bir kaşıkla aşağıdan yukarıya doğru karıştırın. Bu pilavı kalıplara koyup şekil vererek de servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun…
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst