Mantarlı Italyan Mantısı Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,110
Tepki
86
Çok lezzetli bir İtalyan mantısı tarifi. Özellikle mantar ve parmesan peyniri çok yakışıyor

Hazırlama 30 dakika

8 Kişilik


Mantarlı Italyan Mantısı Tarifi için Malzemeler

  • 6 su bardağı un
  • 6 adet yumurtanın sarısı (oda sıcaklığında beklemiş olmalı)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • ½ kg ıspanak yaprağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • Üzeri İçin;

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 400 gr taze mantar
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (taze kaşar da kullanabilirsiniz)


Mantarlı Italyan Mantısı Tarifi Hazırlanışı
  1. Unu derin bir yoğurma kabına koyun. Üzerine tuzu serpiştirip yumurta sarılarını ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ekleyerek hamur iyice özleşinceye kadar yoğurun. Kulak memesinden sert olan hamurun üzerini nemli mutfak peçetesiyle örterek en az 1 saat kadar dinlendirin. Aslında bu bol yumurtalı hamur en başta çok sert olsa da dinlendikçe yumuşar.
  2. Dinlenen hamuru greyfurt büyüklüğünde iki parçaya ayırın. İki parçayı da hafif unlanmış tezgahın üzerinde yaklaşık 50 santim çapında yufkalar halinde açın.
  3. Yufkaları keskin bir bıçakla 5 x 5 santim boyutundaki kareler halinde kesin.
  4. İç harcı için; yıkanmış ve iyice süzülmüş ıspanak yapraklarını incecik doğrayıp üzerine tuz ve karabiberi serpiştirin. Orta boy bir tavada kızdırdığınız sıvıyağda karıştırarak 5-6 dakika kavurun. Suyunu süzüp soğumasını bekleyin.
  5. Hazırladığınız kare hamurların ortasına birer tatlı kaşığı soğuyan ıspanaklı harçtan yerleştirip üçgen şeklinde kapatın.
  6. Mantıları kaynayan bol tuzlu suda 10-12 dakika haşlarken, bir taraftan da ince kıyılmış soğanları zeytinyağında kavurun. Soğanlar 3-4 dakika sonra sararınca yıkanmış ve ikiye, üçe bölünmüş mantarları ekleyin. Yüksek ateşte sürekli karıştırarak 8-10 dakika kavurun. Üzerine tuz ve karabiberi serpiştirip ocaktan alın.
  7. Son olarak, haşlanan mantıları mantarlı harçla karıştırıp üzerine rendelenmiş peyniri serpiştirin ve sıcak sıcak servise sunun. Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst