anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,115
- Tepki
- 86
Ünlü İtalyan kanepesi, çok şık bir atıştırmalık.
Hazırlama 10 dakika
6 Kişilik
Bruşetta (Fesleğenli İtalyan Kanepesi) Tarifi için Malzemeler
Bruşetta (Fesleğenli İtalyan Kanepesi) Tarifi Hazırlanışı
Hazırlama 10 dakika
6 Kişilik
Bruşetta (Fesleğenli İtalyan Kanepesi) Tarifi için Malzemeler
- 1 adet baget etmek (ince uzun Fransız ekmeği)
- Üzeri için;
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 10-12 dal maydanoz
- 2 tatlı kaşığı kuru kekik
- 2 yaprak taze fesleğen (2 tatlı kaşığı kuru fesleğen de kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri (İzmir teneke tulumu ya da mihalıç peyniri de kullanabilirsiniz)
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Bruşetta (Fesleğenli İtalyan Kanepesi) Tarifi Hazırlanışı
- Baget ekmekleri yarım santim kalınlığında dilimleyip bir kenarda bekletin. Diğer taraftan yıkanıp kabukları soyulmuş domatesleri tavla zarı formunda doğrayarak derin bir kaba aktarın. Bu arada, kuru soğanı soyduktan sonra ince ince, neredeyse mercimek tanesi büyüklüğünde doğrayıp domateslerin üzerine aktarın. İncecik kıyılmış maydanoz ve fesleğen yapraklarını ilave edin.
- Kuru kekik, tuz ve karabiberi de serpiştirip rendelenmiş peyniri ilave ettikten sonra sızma zeytinyağını da üzerine gezdirin. Tüm malzemeleri çatal yardımıyla ezerek iyice karıştırın. Hazırladığınız domatesli harcı ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Dilimleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış ve 175 dereceye ayarlanmış fırının ızgara kısmında 5-6 dakika, üzerleri hafifçe kızarıncaya kadar kızartın. Çıkarın ve bruşettaları sıcak ya da ılık olarak servise sunun. Afiyet olsun