anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,087
- Tepki
- 86
Mantarlı harika bir İtalyan makarnası tarifi
Hazırlama 30 dakika
6 Kişilik
Mantarlı Ceneviz Makarnası Tarifi için Malzemeler
Mantarlı Ceneviz Makarnası Tarifi Hazırlanışı
Hazırlama 30 dakika
6 Kişilik
Mantarlı Ceneviz Makarnası Tarifi için Malzemeler
- 1 paket burgu makarna
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı taze mantar (yaklaşık 300 gr)
- 1 adet limonun suyu
- 2 su bardağı konserve bezelye
- 1 demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Mantarlı Ceneviz Makarnası Tarifi Hazırlanışı
- Taze mantarları elinizle ovalayarak akan suyun altında iyice yıkayın. Her birini boylamasına üçe ya da dörde bölüp kararmamaları için üzerlerine çıkacak kadar limonlu su ekleyin.
- Zeytinyağını derin bir tavada kızdırıp üzerine iyice süzdüğünüz mantarları aktarın. Ocağın ısısını yükseltip sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Mantar yüksek ısılı ateşte sertleşmeden pişer ve bu sırada suyu da kolayca buharlaşır.
- Mantarların üzerine, suyunu süzdüğünüz konserve bezelyeyi ve ince kıydığınız maydanozu ekleyin. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
- Tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi serpiştirip ocaktan alın.
- Makarnayı 13 su bardağı kaynar tuzlu suda 12-15 dakika kadar haşlayıp süzün.
- Sıcakken yine sıcak haldeki mantarlı harçla karıştırın.
- İsterseniz üzerini rendelenmiş mıhalıç peyniri veya parmesan peyniriyle süsleyip servise sunun. Afiyet olsun.