İtalyan Patlıcan Kızartması Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
İtalyan Patlıcan Kızartması Tarifi

İtalyan usulü kızartma damak tadımıza çok uygun

Hazırlama 30 dakika

4 Kişilik




İtalyan Patlıcan Kızartması Tarifi için Malzemeler
  • 2 patlıcan
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı beyaz ekmek içi
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

  • KIZARTMAK İÇİN
  • Ayçiçek yağı
İtalyan Patlıcan Kızartması Tarifi Hazırlanışı
  1. Patlıcanları dilimleyerek bir fırın tepsisine dizin. 190 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra küçük küçük kıyın.
  2. Kıyılmış patlıcanları geniş bir kaba alın. Üzerine un haricindeki tüm malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Buzdolabına alıp bir süre dinlendirin.
  3. Bu arada Ayçiçek yağını bir tavaya alıp ısıtın. Patlıcanlı karışımı buzdolabından alıp elinizle parçalar koparın ve yuvarlayın. Daha sonra una bulayıp arkalı önlü kızartın. Karışım bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yanında yoğurt ve limon dilimleri ile servise sunun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst