anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,087
- Tepki
- 86
İspanyolların vazgeçemedikleri geleneksel tatları Albongidas'ı siz de deneyin!
Hazırlama 1 saat
4 Kişilik
Albongidas-Soslu Köfte Tarifi için Malzemeler
Hazırlama 1 saat
4 Kişilik
Albongidas-Soslu Köfte Tarifi için Malzemeler
- ½ su bardağı galeta unu ya da ekmek kırıntısı
- 2 çorba kaşığı süt
- 500 gr kıyma
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yumurtanın sarısı
- 3 çorba kaşığı kırmızı toz biber
- ¼ su bardağı zeytinyağı
- Domates sosu için:
- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 ince doğranmış soğan
- 3 diş ince kıyılmış sarımsak
- 1 defne yaprağı
- ½ çay kaşığı acı toz biber
- 410 g doğranmış domates
- Ekmek kırıntılarını 5 dakika boyunca üzerine süt dökerek ıslatın. Fazla sütü sıkın ve kıyma, sarımsak, yumurta sarısı ve kırmızıbiber ile birlikte kaba koyun. Tuzu da ilave ettikten sonra karışımı pürüzsüz olana kadar yoğurun. 12 parçaya ayırın ve bir tepsiye yerleştirerek 10 dakika dinlendirin.
- Büyük bir tavayı orta ateşte yağı dökerek ısıtın. Köfteleri yaklaşık 4 dakika boyunca, kahverengiye dönene kadar karıştırarak pişirin. Köfteleri kevgir yardımıyla, kağıt havlu serilir bir tabağa aktarın.
- Domates sos için; Köfteleri kızartmak için kullandığınız tavayı yeniden orta ateşte 1 çorba kaşığı zeytinyağı dökerek ısıtın. Soğan, sarımsak ve defneyaprağını ekleyin, ardından soğan yumuşayana kadar 4 dakika kadar pişirin. Son olarak biberi de ekleyin ve 1 dakika daha kokusu çıkana kadar karıştırarak pişirin. Pişen domates sosunun üzerine köfteleri ilave edin. Ocağın ısısını en kısığa getirin ve zaman zaman 20 dakika kadar karıştırarak pişirin. Sıcak olarak servis edin