Biberli Soğan Çorbası Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
Fransızların meşhur soğan çorbasını kendi yöntemimizle yaptık

Hazırlama 1 saat

6 Kişilik

Biberli Soğan Çorbası Tarifi için Malzemeler

  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı et ya da tavuk suyu
  • 4 dilim gravyer peyniri (veya taze kaşar peyniri)
  • 4 dilim tost ekmeği
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Biberli Soğan Çorbası Tarifi Hazırlanışı
  1. Soğanları soyup ikiye böldükten sonra, yarım ay şeklinde incecik doğrayın.
  2. Tereyağını orta boy bir tencerede eritip üzerine soğanları ekleyerek orta ısılı ateşte sık sık karıştırarak soğanlar iyice sararıncaya kadar, 10-12 dakika kavurun.
  3. Üzerine un, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi serpiştirip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
  4. Ilık et suyunu da azar azar ilave edip çorbayı pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alın.
  5. İsterseniz bir el blenderiyle soğanlar püre haline gelinceye kadar ezebilirsiniz. Sizce soğanların diri kalmasında sakınca yoksa püre yapmanıza gerek yoktur.
  6. Diğer taraftan; tost ekmeklerini dörde bölerek üzerine birer dilim gravyer ya da taze kaşar peyniri yerleştirip fırının ızgara bölümünde, peynirler eriyinceye kadar, 2-3 dakika pişirin.
  7. Şimdi çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerine peynirli ekmek dilimlerini yerleştirin ve sıcak sıcak servise sunun.
  8. İsterseniz çorbayı fırına dayanıklı toprak kaplara ya da kaselere paylaştırıp üzerlerini milföy hamurlarıyla hava alacak şekilde kapatın.
  9. 175 derece alt-üst konuma ayarlı fırında hamurlar kızarıncaya kadar en az 25-30 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun. Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst