anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,087
- Tepki
- 86
İspanyolların harika bir biberli ve peynirli enginar tarifi. Misafirleriniz çok beğenecek
Hazırlama 30 dakika
6 Kişilik
Biberli Barselona Enginarı Tarifi için Malzemeler
Hazırlama 30 dakika
6 Kişilik
Biberli Barselona Enginarı Tarifi için Malzemeler
- 6-7 adet taze ya da konserve enginar (limonlu ve zeytinyağlı suda haşlanmış)
- 2 adet yeşil dolmalık biber
- 2 adet kırmızı dolmalık biber
- 2 adet sarı dolmalık biber (ya da 1 adet yeşil, 1 adet kırmızı dolmalık biber)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
- 2 çay kaşığı kuru kekik
- 250 gr sert keçi peyniri veya tost kaşarı (aslında emmenthal, gruyera ya da manchego)
- Konserve enginar bile kullansanız, enginarı mutlaka bol limonlu, zeytinyağlı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadar ayırın.
- Diğer taraftan, biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kurşun kalem formunda dilimleyin. Sonra da tavla zarı formunda doğrayın.
- Zeytinyağını geniş bir tavaya (wok tavası kullanmanızı öneririm) koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Hazırladığınız biberleri tavaya ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Tuzu, biberleri ve kekiği katıp enginarın haşlama suyundan ayırdığınızı ilave edin. Arada sırada karıştırarak biberler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
- Enginarları çukur kısımları yukarıya bakacak şekilde servis tabağına yerleştirin. üzerlerine kaşıkla biberleri paylaştırın.
- Peyniri tavla zarı formunda doğrayıp çanakların üzerine paylaştırın. İsterseniz incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun. Afiyet olsun.