anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,096
- Tepki
- 86
Fransızların meşhur soğan çorbasını kendi yöntemimizle yaptık
Hazırlama 1 saat
6 Kişilik
Biberli Soğan Çorbası Tarifi için Malzemeler
Hazırlama 1 saat
6 Kişilik
Biberli Soğan Çorbası Tarifi için Malzemeler
- 5 adet orta boy kuru soğan
- 2 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 6 su bardağı et ya da tavuk suyu
- 4 dilim gravyer peyniri (veya taze kaşar peyniri)
- 4 dilim tost ekmeği
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
- Soğanları soyup ikiye böldükten sonra, yarım ay şeklinde incecik doğrayın.
- Tereyağını orta boy bir tencerede eritip üzerine soğanları ekleyerek orta ısılı ateşte sık sık karıştırarak soğanlar iyice sararıncaya kadar, 10-12 dakika kavurun.
- Üzerine un, kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi serpiştirip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun.
- Ilık et suyunu da azar azar ilave edip çorbayı pişmeye bırakın. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alın.
- İsterseniz bir el blenderiyle soğanlar püre haline gelinceye kadar ezebilirsiniz. Sizce soğanların diri kalmasında sakınca yoksa püre yapmanıza gerek yoktur.
- Diğer taraftan; tost ekmeklerini dörde bölerek üzerine birer dilim gravyer ya da taze kaşar peyniri yerleştirip fırının ızgara bölümünde, peynirler eriyinceye kadar, 2-3 dakika pişirin.
- Şimdi çorbayı kaselere paylaştırıp üzerlerine peynirli ekmek dilimlerini yerleştirin ve sıcak sıcak servise sunun.
- İsterseniz çorbayı fırına dayanıklı toprak kaplara ya da kaselere paylaştırıp üzerlerini milföy hamurlarıyla hava alacak şekilde kapatın.
- 175 derece alt-üst konuma ayarlı fırında hamurlar kızarıncaya kadar en az 25-30 dakika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun. Afiyet olsun.