anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,087
- Tepki
- 86
Tavuklu Ali Nazik Tarifi İçin Malzemeler
4 adet iri patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Tavuklu kısmı için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet tavuk pirzola
3 adet yeşil biber
1 büyük domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin;
Kıyılmış maydanoz
Tavuklu Ali Nazik Tarifi Yapılışı
Hazır közlenmiş patlıcan kullanacaksanız 3, 4 tane yeterli olur. Patlıcanları fırında közleyelim. Patlıcanların kabuklarını soyup bıçakla ezelim. Süzme yoğurt, biraz tuz ve ezilmiş sarımsakla beraber patlıcanı karıştıralım, tavuk pirzolanın kemiklerini çıkarıp küçük küçük doğrayalım. Tavaya zeytinyağı ve küçük doğranmış biberleri ekleyelim. Biberler hafif sotelenince tavuk etini ilave edelim. Tavuk eti saldığı suyu çekince, kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi ve salçayı ekleyelim. Domates yumuşayıp saldığı suyu çekince ocaktan alıp, tuz ve karabiber ekleyelim, yoğurtlu patlıcanı servis tabağına koyalım. Üzerine tavuklu harcı yaydıralım, üzerine kıyılmış maydanoz serpelim. Afiyet olsun.
4 adet iri patlıcan
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Tavuklu kısmı için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet tavuk pirzola
3 adet yeşil biber
1 büyük domates
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin;
Kıyılmış maydanoz
Tavuklu Ali Nazik Tarifi Yapılışı
Hazır közlenmiş patlıcan kullanacaksanız 3, 4 tane yeterli olur. Patlıcanları fırında közleyelim. Patlıcanların kabuklarını soyup bıçakla ezelim. Süzme yoğurt, biraz tuz ve ezilmiş sarımsakla beraber patlıcanı karıştıralım, tavuk pirzolanın kemiklerini çıkarıp küçük küçük doğrayalım. Tavaya zeytinyağı ve küçük doğranmış biberleri ekleyelim. Biberler hafif sotelenince tavuk etini ilave edelim. Tavuk eti saldığı suyu çekince, kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi ve salçayı ekleyelim. Domates yumuşayıp saldığı suyu çekince ocaktan alıp, tuz ve karabiber ekleyelim, yoğurtlu patlıcanı servis tabağına koyalım. Üzerine tavuklu harcı yaydıralım, üzerine kıyılmış maydanoz serpelim. Afiyet olsun.