anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,090
- Tepki
- 86
Tavuklu Adana Kebap Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk göğsü
2 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Tuz pulbiber karabiber
1 avuç içi kuyruk yağı
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
Marine için ;
1 çay bardağı süt
1 soğan (rendelenecek suyu çıkacak)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Tavuklu Adana Kebap Tarifi Yapılışı
Merhabalar.
Sizlere müthiş bir tarifim var.
Öncelikle bazı konulara açıklık getirip paylaşacağım. Ben ilk yaptığım tavuklu adana kebabı göğüs ile yaptım ve fotoğraf çektim duruyordu paylaşıp paylaşmamak da kararsızdım çünkü biraz kuru olmuştu bu sefer pirzola kısmı ile denedim aynı sekil muhteşem oldu. Siz kuruyu da severim derseniz göğüs ile yapın ama biraz sulu olsun derseniz pirzola ile.
Ben marine kısmını 1 gün dolapta dinlendirdim siz zamanınız yoksa 6 saat dinlendirin
Ben birazını kağıt kebabı gibi yaptım üzerine domates biber dizdim öyle de yapılabilir.
Öncelikle marine malzemelerini bir kaba alin soğanın suyunu da ekleyip tavukları iyice bu sosa bulayın. Buzdolabına kaldırın.
Dinlendi tavuklar çıkartın mutfak robotuna alin içine biber maydanoz ve sarımsağı aynı zamanda tavukları doğrayıp içindeki kalan sosun yarısını da boşaltın ve kıyma çeker gibi çekin. Eğer katı olduysa tavuğun marine sosundan ekleyin ve elinizle iyice yoğurun. Ve çöp şişlere dizin. Üzerine salçalı su yapın gezdirin. 200 derecede kızaran kadar pişirin.
Mutlu kalın
2 adet tavuk göğsü
2 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
Tuz pulbiber karabiber
1 avuç içi kuyruk yağı
4 yemek kaşığı Zeytinyağı
Marine için ;
1 çay bardağı süt
1 soğan (rendelenecek suyu çıkacak)
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Tavuklu Adana Kebap Tarifi Yapılışı
Merhabalar.
Sizlere müthiş bir tarifim var.
Öncelikle bazı konulara açıklık getirip paylaşacağım. Ben ilk yaptığım tavuklu adana kebabı göğüs ile yaptım ve fotoğraf çektim duruyordu paylaşıp paylaşmamak da kararsızdım çünkü biraz kuru olmuştu bu sefer pirzola kısmı ile denedim aynı sekil muhteşem oldu. Siz kuruyu da severim derseniz göğüs ile yapın ama biraz sulu olsun derseniz pirzola ile.
Ben marine kısmını 1 gün dolapta dinlendirdim siz zamanınız yoksa 6 saat dinlendirin
Ben birazını kağıt kebabı gibi yaptım üzerine domates biber dizdim öyle de yapılabilir.
Öncelikle marine malzemelerini bir kaba alin soğanın suyunu da ekleyip tavukları iyice bu sosa bulayın. Buzdolabına kaldırın.
Dinlendi tavuklar çıkartın mutfak robotuna alin içine biber maydanoz ve sarımsağı aynı zamanda tavukları doğrayıp içindeki kalan sosun yarısını da boşaltın ve kıyma çeker gibi çekin. Eğer katı olduysa tavuğun marine sosundan ekleyin ve elinizle iyice yoğurun. Ve çöp şişlere dizin. Üzerine salçalı su yapın gezdirin. 200 derecede kızaran kadar pişirin.
Mutlu kalın