Nefis Yarma Çorbası

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
Nefis Yarma Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Haşlandıktan sonra eklenecekler:

Bir avuç yarma mısır ya da yarma buğday
Yarım avuç nohut
Yarım avuç barbunya
Çorbaya katmak için;

Tuz
Nane
1 su bardağı yoğurt
1.5 yemek kaşığı un
5 su bardağı ılık su
1 adet yumurta
Nefis Yarma Çorbası Tarifi Yapılışı
Geceden bir avuç yarma mısırı, yarım avuç nohutu ve yarım avuç barbunyayı aynı kapta soğuk suyla ıslatalım.
Ertesi gün ıslattığımız bakliyatlarımızı düdüklüde 30 dakika kadar haşlayalım(benimki çekirdekli düdüklü olduğundan yarım saatte pişirdi;siz de ne çok diri ne çok yumuşak olmayacak şekilde haşlayınız)
Derin bir tencereye 1 adet yumurta kıralım, üzerine 1 su bardağı yoğurt ekleyelim ve iyice çırpalım. Daha sonra üzerine 1.5 yemek kaşığı dolusu un ilave edelim ve 5 su bardağı ılık suyu yavaş yavaş karışıma ilave ederek mikserle çırpalım ki topaklanma yapmasın.
Sonra karışımı ocağa koyalım ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyelim. Eğer kaynamadan karıştırmayı bırakırsak yoğurt kesilebilir. Kaynadıktan sonra altını kısalım ve yaklaşık 8 dakika kaynasın.
Altı kısık bir halde iken üzerine haşladığınız bakliyatları ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim, tuzunu ayarlayalım. Nane ve pulbiber ekelim. Bu şekilde de 6 dakika kadar karıştıralım ve altını kapatalım. Bir süre dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirelim. AFİYET OLSUN
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular Forum Tarih
anqeL Çorbalar 0 118
anqeL Çorbalar 0 94

Benzer konular

Üst