anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,115
- Tepki
- 86
300 gr. tahin helvası
-1 yemek kaşığı limon suyu
-¾ su bardağı süt
-2 tatlı kaşığı tereyağı – erimiş
Üzeri için Malzemeler
-2 – 3 adet dikdörtgen milföy
-Yumurta sarısı
Bir karıştırma kabının içerisine helvayı ilave edin ve bir çatal yardımıyla ezin.
-Üzerine limon suyu, süt ve erimiş tereyağını ilave edip bir çırpma teliyle iyice karıştırın.
-Hazırladığınız karışımı güvece ilave edip yayın.
-Milföylerinizden 1 cm kalınlığında sepet şeklinde hazırlayın ve güvecinizin üzerine yerleştirin.
-190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
-Fırından çıkan tatlınızı ters çevirerek servis edin.
Afiyet Olsun.
-1 yemek kaşığı limon suyu
-¾ su bardağı süt
-2 tatlı kaşığı tereyağı – erimiş
Üzeri için Malzemeler
-2 – 3 adet dikdörtgen milföy
-Yumurta sarısı
Bir karıştırma kabının içerisine helvayı ilave edin ve bir çatal yardımıyla ezin.
-Üzerine limon suyu, süt ve erimiş tereyağını ilave edip bir çırpma teliyle iyice karıştırın.
-Hazırladığınız karışımı güvece ilave edip yayın.
-Milföylerinizden 1 cm kalınlığında sepet şeklinde hazırlayın ve güvecinizin üzerine yerleştirin.
-190 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
-Fırından çıkan tatlınızı ters çevirerek servis edin.
Afiyet Olsun.