Hardal Soslu Ahtapot (4 Kişilik)

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
Hardal Soslu Ahtapot (4 Kişilik)
MALZEMELER
1 kg. ahtapot
4 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı hardal tohumu
1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu

HAZIRLANIŞI
Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın.
Ahtapotu bir tencereye koyun. 8 çorba kaşığı su ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, ahtapot yumuşayıncaya kadar 1,5 saat pişirin. Suyum süzüp, soğumaya bırakın.
Sosu hazırlamak için, mayonez, hardal, hardal tohumu ve kıyılmış dereotunu karıştırın. İri doğranmış ahtapotu sosa ilave edip karıştırın. Soğuk olarak servis yapın
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst