Biberli Barselona Enginarı Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
İspanyolların harika bir biberli ve peynirli enginar tarifi. Misafirleriniz çok beğenecek

Hazırlama 30 dakika

6 Kişilik


Biberli Barselona Enginarı Tarifi için Malzemeler

  • 6-7 adet taze ya da konserve enginar (limonlu ve zeytinyağlı suda haşlanmış)
  • 2 adet yeşil dolmalık biber
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber
  • 2 adet sarı dolmalık biber (ya da 1 adet yeşil, 1 adet kırmızı dolmalık biber)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pulbiber
  • 2 çay kaşığı kuru kekik
  • 250 gr sert keçi peyniri veya tost kaşarı (aslında emmenthal, gruyera ya da manchego)
Biberli Barselona Enginarı Tarifi Hazırlanışı
  1. Konserve enginar bile kullansanız, enginarı mutlaka bol limonlu, zeytinyağlı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama suyundan 1 su bardağı kadar ayırın.
  2. Diğer taraftan, biberlerin saplarını kesip tohumlarını ayıklayın. Yıkayıp süzdükten sonra kurşun kalem formunda dilimleyin. Sonra da tavla zarı formunda doğrayın.
  3. Zeytinyağını geniş bir tavaya (wok tavası kullanmanızı öneririm) koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Hazırladığınız biberleri tavaya ekleyip sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Tuzu, biberleri ve kekiği katıp enginarın haşlama suyundan ayırdığınızı ilave edin. Arada sırada karıştırarak biberler yumuşayıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın.
  4. Enginarları çukur kısımları yukarıya bakacak şekilde servis tabağına yerleştirin. üzerlerine kaşıkla biberleri paylaştırın.
  5. Peyniri tavla zarı formunda doğrayıp çanakların üzerine paylaştırın. İsterseniz incecik kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun. Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst