anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,087
- Tepki
- 86
Tayland mutfağının başka bir geleneksel tariflerinden olan ‘Tom Yum Soup’ ya da Türkçe bilindiği adıyla ‘Tom Yum Çorbası’, karides sevenler için harika bir çorba alternatifi diyebiliriz. Tom Yum çorbası yapımı ve malzemeleri biraz zahmetli olsa da şık bir akşam yemeği için buna değer. İşte Tom Yum tarifi ve yapım aşamaları…
Sonra temizleyip bir kenarda bekletin.
Karidesin kabuklarını yıkayıp isteğe göre su ya da tavuk suyuyla birlikte kaynatın.
Limon otlarını ezdikten sonra misket limonu yapraklarıyla birlikte çorbaya ekleyin.
Çorbayı kısık ateşte 5-6 dakika otların rengi değişene kadar pişirin.
Ardından çorbayı süzüp suyunu tekrar tencereye boşaltın ve ısıtın.
Mantar ve karidesleri tencereye atın.
Karidesler pembeleşinceye kadar pişirince
Son olarak tuzunu ve baharatını kontrol edin.
Piştikten sonra kâselere alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
-
Ocakta - 4 - 6 Kişilik
- 60+ dk
- 350-450 gram jumbo karides
- 4 su bardağı tavuk suyu ya da içme suyu
- 3 sap limon otu
- 225 gram konserve mantar (suyu süzülmüş)
- 3 yemek kaşığı balık sosu
- 3 çorba kaşıpı limon suyu
- 10 adet ikiye bölünmül kefir misket limonu (Kaffir Lime) yaprağı
- 2 yemek kaşığı doğranmış taze soğan
- 1 yemek kaşığı kişniş yaprağı
- 4 adet kırmızı çili biberi (çekirdeksiz ve doğranmış)
- 2 adet taze soğan (ince doğranmış)
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
tarifi için öncelikle karideslerin kabuklarını soyunSonra temizleyip bir kenarda bekletin.
Karidesin kabuklarını yıkayıp isteğe göre su ya da tavuk suyuyla birlikte kaynatın.
Limon otlarını ezdikten sonra misket limonu yapraklarıyla birlikte çorbaya ekleyin.
Çorbayı kısık ateşte 5-6 dakika otların rengi değişene kadar pişirin.
Ardından çorbayı süzüp suyunu tekrar tencereye boşaltın ve ısıtın.
Mantar ve karidesleri tencereye atın.
Karidesler pembeleşinceye kadar pişirince
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
sosu, taze soğan, misket limonu ve yapraklarını koyun.Son olarak tuzunu ve baharatını kontrol edin.
Piştikten sonra kâselere alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...