anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,087
- Tepki
- 86
Terbiyeli Sebze Çorbası (Çok Şifalı) Tarifi İçin Malzemeler
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet patates
3 adet havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine
Karabiber,pul biber, kimyon, zerdeçal
5 su bardağı su
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Dereotu
Terbiyeli Sebze Çorbası (Çok Şifalı) Tarifi Yapılışı
İlk olarak tencereye sıvı yağı koyup hafif kızdırın ve üzerine rendelenmiş 1 adet kuru soğan i ekleyin. soğan kısık ateşte sotelenirken sarımsağı, havuç ve patates i de rendeleyip üzerine ekleyin ve karıştırın. 5 dakika kadar soteledikten sonra tuz hariç baharatlarını ekleyip karıştırın ve suyunu ilave edip orta ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blendirdan gecirin. Taneli severseniz blendir işlemine gerek yok. terbiyesi yoğurt, un ve yumurta sarısinı ayrı bir kasede çırpın. kaynayan çorbadan bir kepçe su alıp terbiye ekleyip tekrar hızlıca çırpın. Ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Eklerken bir yandan çorbayı karıştırmaya devam edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya geçtikten sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Tuzunu ve dere otunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatmayın ki çorba çökmesin. Kıvamı koyu olursa su ekleye bilirsiniz. Dilerseniz tavuk veya et suyu ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 adet patates
3 adet havuç
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine
Karabiber,pul biber, kimyon, zerdeçal
5 su bardağı su
Terbiyesi için;
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Üzeri için;
Dereotu
Terbiyeli Sebze Çorbası (Çok Şifalı) Tarifi Yapılışı
İlk olarak tencereye sıvı yağı koyup hafif kızdırın ve üzerine rendelenmiş 1 adet kuru soğan i ekleyin. soğan kısık ateşte sotelenirken sarımsağı, havuç ve patates i de rendeleyip üzerine ekleyin ve karıştırın. 5 dakika kadar soteledikten sonra tuz hariç baharatlarını ekleyip karıştırın ve suyunu ilave edip orta ateşte sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blendirdan gecirin. Taneli severseniz blendir işlemine gerek yok. terbiyesi yoğurt, un ve yumurta sarısinı ayrı bir kasede çırpın. kaynayan çorbadan bir kepçe su alıp terbiye ekleyip tekrar hızlıca çırpın. Ve yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Eklerken bir yandan çorbayı karıştırmaya devam edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynamaya geçtikten sonra 5 dakika daha kaynatıp altını kapatın. Tuzunu ve dere otunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatmayın ki çorba çökmesin. Kıvamı koyu olursa su ekleye bilirsiniz. Dilerseniz tavuk veya et suyu ile de yapabilirsiniz. Afiyet olsun