anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,115
- Tepki
- 86
Şahane Çerkez Tavuğu Tarifi İçin Malzemeler
Tavuklar yıkanır,üzerini geçecek kadar su eklenir, tatlı kaşığı tuz eklenip kaynatılır. Pişen tavuk suyundan alınır. Bir güzel tiftiklenir. Ocağın altını yakalım ekmekleri sarımsağı ekleyelim. Üzerine tavuğun suyunu ekleyelim, iyice karıştıralım. Son olarak tavuğu ve ceviz de ekleyip bir taşım daha kaynatıp baharatlarını ekleyip altını kapatalım. Üzerine tereyağı sosunu yapıp gezdirelim
- Yarım kilo tavuk göğsü veya but
- 6 dilim ekmek
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 4 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- 2 kaşık tereyağı
- Pulbiber
- Nane
Tavuklar yıkanır,üzerini geçecek kadar su eklenir, tatlı kaşığı tuz eklenip kaynatılır. Pişen tavuk suyundan alınır. Bir güzel tiftiklenir. Ocağın altını yakalım ekmekleri sarımsağı ekleyelim. Üzerine tavuğun suyunu ekleyelim, iyice karıştıralım. Son olarak tavuğu ve ceviz de ekleyip bir taşım daha kaynatıp baharatlarını ekleyip altını kapatalım. Üzerine tereyağı sosunu yapıp gezdirelim