Röşti Patates (İsviçre)

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
Malzemeler:
2 adet orta boy patates
1 çay bardağı rende kaşar
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz

Yapımı:
Patatesler haşlanır ve kabukları soyulur. Rendelenir, tuzla karıştırılır. Teflon tava tereyağı ile yağlanır. Rende in yarısı tavanın yüzeyine az bastırarak yerleştirilir. Üzerine rende kaşar serpilir. En son kata kalan rende patates konur hafifce bastırılır. Tava orta ateşli ocağa konur. Altı kontrol ederek kızarınca krep pişirir gibi diğer yüzü çevrilir. İki yüzü kızarınca servis tabağına aktarılır. Üzerine et yada sebze yemeği konarak servise sunulur.


 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst