Gateau St. Honore Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
Gateau St. Honore Tarifi

Fransız mutfağından dünyaya yayılan st. honore, 19. yüzyıldan beri Fransa'nın en sevilen tatlılarından biridir. Pataşu hamuru, karamel sos, chiboust krema ile hazırlanan bu tatlı, çıtır taban üzerinde sunulur.

wol_error.gif
Orjinal Boyutunda Açmak İçin ( 1200x675 ve %3$sKB ) Buraya Tıklayın
8a3cys0.jpg



Gateau St. Honore Tarifi İçin malzemeler

Taban için

125 gram çok amaçlı un
50 gram yumuşatılmış tereyağı
1 yumurta sarısı
30 gram su
15 gram toz şeker
Bir tutam tuz

Choux (Pataşu hamuru için)
50 gram tereyağı
250 ml su
125 gram sade un
15 gram pudra şekeri
4 yumurta

Karamel sos için
1/2 su bardağı su
1 su bardağından 2 parmak fazla toz şeker
Chiboust krema için:
5 yemek kaşığı soğuk su
15 gram jelatin
1 vanilya çubuğu
1 litre süt
3/4 su bardağı mısır nişastası
6 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta akı
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta (kaplama için, çırpılmış)

Gateau St. Honore Nasıl Yapılır?


Tabanı için; İlk olarak taban için gereken tüm malzemeleri bir kaba alın ve hamur kıvamına getirin.
Hazırladığınız hamuru buzdolabına kaldırın.
Choux hamuru için; Bir tavanın içerisine tereyağı, su, pudra şekeri ve tuzu ekleyerek kaynatın.
Bu esnada unu da ekleyerek karıştırın ve hemen ocaktan alın.
Hamur top haline geldiğinde ise teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpıcıyla çırpın.
Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın. Dolaptaki tabanı 20 cm çapında ve 3 mm kalınlığında açın.
Taban hamurunu tepsiye yerleştirin ve çatal ile üzerinde delikler açın. Bir adet çırpılmış yumurta ile kenarlarını fırçalayın.
Choux hamurunun üçte birini krema poşetine doldurun.
Tabanın kenarından 3 mm'lik bir boşluk bırakın. Fırın tepsisine aralıklı olarak 20 adet ceviz büyüklüğünde choux hamuru sıkın.
Taban ve choux toplarını önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 25 dakika pişirin.
Pişen hamuru oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Karamel sos için; şeker ve suyu bir tencerede 145 dereceye gelene kadar pişirin.
Karamel sıcakken pişen choux toplarını karamelin içerisine daldırın.
Karamel olan kısmı tabanın üzerine aralıklı olarak yerleştirin.
Chiboust kreması için; Jelatini soğuk suyun içerisine alarak yumuşatın.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarını pudra şekeri ile karıştırın. Karışım beyaz ve koyu bir renk alana kadar çırpın ve üzerine mısır nişastası ekleyin.
Vanilya çubuğu ve sütü bir tencerede birlikte kaynatın. Kaynayan sütü yumurtalı karışıma ekleyin ve karıştırın.
Ardından karışımı süt tenceresine tekrar alarak hem kaynatın, hem de karıştırın.
Yumuşayan jelatini ekleyerek tamamen eriyene kadar karıştırın. Yumurta beyazlarını bir kapta çırptıktan sonra karışıma ilave edin.
Malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra priz noktasına gelene kadar soğutun.
Pastanın orta kısmını hazırladığınız chiboust kreması ile doldurun ve üzerine pudra şekeri serpiştirin.
Altın rengi olana kadar kısa süre pişirin. Hazırladığınız tatlıyı servis edene kadar soğuk bir yerde saklayın. Afiyet olsun.






Alıntı
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst