anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,087
- Tepki
- 86
Et suyu hazırlamak
Mutfaklarda kullanılan tüm hazır malzemelere karşıyım. Özellikle de direkt olarak, sorgulamadan tükettiğimiz. Bunların başında gıda boyaları var elbette bir aşçı olmama rağmen gereksiz listemin başında gıda boyaları geliyor. Sırf görsellik için hiç bilmediğimiz, gereksiz boya tüketiyoruz. Bulyonlar da buna benzer bence. Evimizde et kullandığımız zaman eti muhtemelen kavururuz ama kavurma işleminden önce etin suyunu alabiliriz, hiçbir sakınca yok.
Bulyon doğal değildir, eğer doğal olsa tadından belli olur! Et suyunu almak için, öncelikle yağsız tencerede (yanmaz yapışmaz) harlı ateşte tutulur, köpürecektir ilk suyunu saldığında bu su değildir aslında edin kefi yani kanıdır, bu suyu süzün ve etin diğer tüm suyunu salmasını bekleyin, su salındığında normal su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Eğer düdüklü varsa düdüklü ile hazırlayın, yoksa tencerenin kenarına mümkünse hamur sürün. Kaynama etin yumuşamasına kadar sürebilir daha sonra su ayrılır ve yemeklerde kullanılabilir artık, eti de olduğu gibi kavurmaya devam edebiliriz
Mutfaklarda kullanılan tüm hazır malzemelere karşıyım. Özellikle de direkt olarak, sorgulamadan tükettiğimiz. Bunların başında gıda boyaları var elbette bir aşçı olmama rağmen gereksiz listemin başında gıda boyaları geliyor. Sırf görsellik için hiç bilmediğimiz, gereksiz boya tüketiyoruz. Bulyonlar da buna benzer bence. Evimizde et kullandığımız zaman eti muhtemelen kavururuz ama kavurma işleminden önce etin suyunu alabiliriz, hiçbir sakınca yok.
Bulyon doğal değildir, eğer doğal olsa tadından belli olur! Et suyunu almak için, öncelikle yağsız tencerede (yanmaz yapışmaz) harlı ateşte tutulur, köpürecektir ilk suyunu saldığında bu su değildir aslında edin kefi yani kanıdır, bu suyu süzün ve etin diğer tüm suyunu salmasını bekleyin, su salındığında normal su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Eğer düdüklü varsa düdüklü ile hazırlayın, yoksa tencerenin kenarına mümkünse hamur sürün. Kaynama etin yumuşamasına kadar sürebilir daha sonra su ayrılır ve yemeklerde kullanılabilir artık, eti de olduğu gibi kavurmaya devam edebiliriz