Enginarlı Sevilla Salatası Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
İspanya'dan harika bir enginarlı salata tarifi. Misafirleriniz çok sevecek!

Hazırlama 15 dakika

8 Kişilik

Enginarlı Sevilla Salatası Tarifi için Malzemeler

  • 1 paket Akdeniz yeşilliği (marul, roka ve tereyi karıştırarak kullanabilirsiniz)
  • 8-10 adet konserve enginar kalbi (7-8 adet konserve enginarı tavla zarı formunda doğrayarak da kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 4-5 yemek kaşığı doğranmış yeşil ya da siyah zeytin
  • 8-10 adet kiraz domates

  • Sosu için;
  • ½ su bardağı sızma zeytinyağı
  • 100 gr rokfor peyniri (labne peynir de kullanabilirsiniz)
  • ½ demet dereotu
  • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan portakal suyu (taze sıkılmış kullanmanızı öneririm)
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 diş sarımsak

Enginarlı Sevilla Salatası Tarifi Hazırlanışı
  1. Konserve enginar kalplerini, bebek enginarları ya da dörde bölünmüş normal enginarları iyice süzün. Una bulayıp bir vok tavasında kızdırdığınız sıvıyağda 2-3 dakika kızartın. Süzerek alıp bir kenarda bekletin.
  2. Diğer taraftan, Akdeniz yeşilliklerini iyice yıkayın ve süzülmeye bırakın. Süzüldükten sonra elinizle iri parçalara bölüp salata kasesine koyun.
  3. Üzerine hafifçe kızarttığınız enginarları koyun. Zeytinleri ve kiraz domatesleri serpiştirin.
  4. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; peynir ve zeytinyağını mutfak robotuna koyun. Ayıklanmış dereotunu ve portakal suyunu katın. Dilimlediğiniz sarmısakları ve balzamik sirkeyi ekleyin.
  5. Sos malzemelerini mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar çekin ve salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu kontrol edin ve servise sunun. Afiyet olsun…
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Üst