anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,096
- Tepki
- 86
İspanya'dan harika bir enginarlı salata tarifi. Misafirleriniz çok sevecek!
Hazırlama 15 dakika
8 Kişilik
Enginarlı Sevilla Salatası Tarifi için Malzemeler
Enginarlı Sevilla Salatası Tarifi Hazırlanışı
Hazırlama 15 dakika
8 Kişilik
Enginarlı Sevilla Salatası Tarifi için Malzemeler
- 1 paket Akdeniz yeşilliği (marul, roka ve tereyi karıştırarak kullanabilirsiniz)
- 8-10 adet konserve enginar kalbi (7-8 adet konserve enginarı tavla zarı formunda doğrayarak da kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 4-5 yemek kaşığı doğranmış yeşil ya da siyah zeytin
- 8-10 adet kiraz domates
- Sosu için;
- ½ su bardağı sızma zeytinyağı
- 100 gr rokfor peyniri (labne peynir de kullanabilirsiniz)
- ½ demet dereotu
- Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan portakal suyu (taze sıkılmış kullanmanızı öneririm)
- 2 yemek kaşığı balzamik sirke
- 2 diş sarımsak
Enginarlı Sevilla Salatası Tarifi Hazırlanışı
- Konserve enginar kalplerini, bebek enginarları ya da dörde bölünmüş normal enginarları iyice süzün. Una bulayıp bir vok tavasında kızdırdığınız sıvıyağda 2-3 dakika kızartın. Süzerek alıp bir kenarda bekletin.
- Diğer taraftan, Akdeniz yeşilliklerini iyice yıkayın ve süzülmeye bırakın. Süzüldükten sonra elinizle iri parçalara bölüp salata kasesine koyun.
- Üzerine hafifçe kızarttığınız enginarları koyun. Zeytinleri ve kiraz domatesleri serpiştirin.
- Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; peynir ve zeytinyağını mutfak robotuna koyun. Ayıklanmış dereotunu ve portakal suyunu katın. Dilimlediğiniz sarmısakları ve balzamik sirkeyi ekleyin.
- Sos malzemelerini mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar çekin ve salatanın üzerine gezdirin. Tuzunu kontrol edin ve servise sunun. Afiyet olsun…