anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,087
- Tepki
- 86
- 1 kilogram cherry domates
- 1,5 kilo toz şeker
- 1,5 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Şekeri ve suyu geniş bir tencereye alın ve şeker eriyinceye kadar kaynatın.
Daha sonra domatesleri ilave edin.
Tekrar bir taşım kaynatın ve ardından domatesler yumuşayıncaya, şeker koyu bir kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Kaynama süresince biriken köpükleri mutlaka temizleyin, tencerenin üstünde bırakmayın.
5 dakika daha pişirip ocaktan alın.Reçelin ocaktan inmesine 5 dakika kala üzerine limon tuzu, ceviz içi ve tereyağı ekleyin.
Domateslerin kabukları pişme esnasında ayrılacaktır. Bu kabukları bıçak yardımıyla soyabilir ya da arzu ederseniz tutabilirsiniz.
Reçelinizi kaynatılarak sterilize edilmiş kavanozlara aktarıp kapaklarını sıkıca kapatın. Kuru bir ortamda muhafaza edin.
Alıntı.