Buğdaylı Semizotu Salatası

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,096
Tepki
86
Malzemeler :
400 gr. semizotu – temizlenmiş
8 – 10 adet salatalık turşusu
1 diş sarımsak
1 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı çam fıstığı
1 avuç buğday
Tuz
Ak biber
Zeytinyağı

Yapılışı :

Buğdayları bir gece öncesinden suya bırakın. Ardından haşlayın.

Temizlenmiş semizotlarını kalın saplarından ayırarak elinizle koparın ve büyük bir kaseye alın. Salatalık turşularını dilimleyerek semizotunun içine ilave edin.

Küçük bir tavaya zeytinyağı koyup ısıtın. Haşlanmış buğdayları kızartın ve kenara alın.

Başka bir küçük tavada çam fıstıklarını kavurun ve kenara alın.

Bir kasede süzme yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz ve ak biberi karıştırdıktan sonra semizotları ile birleştirin. Kavurduğunuz çam fıstıklarının ve kızarttığınız buğdayların yarısını semizotunun içine ilave edip, karıştırın.

Servis tabağına alığınız semizotunun üzerine ayırdığınız çam fıstıklarını ve buğdayları serpiştirin ve zeytinyağı gezdirerek servis edin.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular Forum Tarih
anqeL Çorbalar 0 254

Benzer konular

Üst