Azerbaycan Mutfağından Dovga

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
Azerbaycan Mutfağından Dovga Tarifi İçin Malzemeler
2 kg yoğurt
1 yumurta
1, 5 yemek kaşığı kırık pirinç
2 yemek kaşığı un
1 avuç kadar haşlanmış nohut
3-4 diş sarımsak
1 demet kişniş
1 demet dereotu
0, 5 demet nane
1/3 demet ıspanak
Tuz
Su
Azerbaycan Mutfağından Dovga Tarifi Yapılışı
İyi günler. Bugün Azerbaycan mutfağından olan Dovganın tarifini paylaşacağım. Herkes çok sever bunu. Yayla çorbasına benziyor ama bu farklı. Tabii ilave başka yeşillikler de var, ama onları Türkiye de bulmak zor olduğu için bunlarla yetindim. Ama böyle de güzel oluyor. )

Öncelikle yeşillikleri iyice yıkayıp süzdükten sonra ince-ince doğruyoruz.
Sonra yoğurdu hazırlıyoruz. Derin bir tencereye yoğurdu boşaltıyoruz. Çırpıcı ile çırpıyoruz. Yumurta, pirinç ve unu (katı olmasını istemezseniz unu azalta bilirsiniz. Biz katı sevdiğimiz için bu miktar koyuyorum) da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Topaklar kalmasın. Tuzunu damak zevkinize göre ayarlayıp suyunu ilave ediyoruz. Suyu da göz kararı koyuyorum. Ne çok duru, ne çok katı olacak. Tencereyi ocağa alıyoruz. 5-10 dak. kadar ısındıktan sonra yeşillikleri ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. Sık-sık karıştırmayı ihmal etmeden. Yoksa çürüyor. Pişmesine az kalmış nohutu ilave ediyoruz. Pirinç piştiyse hazırdır demektir. Sarımsakları da ezip ilave ediyoruz, karıştırıp altını kapatıyoruz. Mis gibi kokusu yayılıyor zaten hemen)) İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk şekilde tükete bilirsiniz). Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst