Sazan Balığı Tava Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
Sazan Balığı Tava Tarifi
Sazan balıkların derileri yüzülerek pullarından ayrılır. Deri yüzme işini bir pense yardımıyla ve biraz kül ile kolayca yapabiliriz. Pul ve derileri temizlenen sazan balıkların üzerlerine solungaçlarına paralel olarak fazla derin olmayacak şekilde bıçakla çizik atılır. Çizilen balıklar önceden hazırladığımız terbiye sosuna yatırılarak 3 ila 4 saat buzdolabında bekletilir. Koku yaymaması için üstü sıkıca kapatılır. Yeteri kadar dolapta bekleyen balıkları çıkartarak, önceden hazırladığımız una bulayarak, derin bir tava kızgın yağ ve yüksek ateşte pişirilir.
5. Pişirirken dikkat edilmesi gerekenler:
a Balık yağın içinde yüzecek,
b Yağ azaldığı taktirde ilave edilecek,
c Balığın bir tarafı tam pişmeden diğer tarafı çevrilmeyecek,
d Sazan balığı yağın içinde iyice pişmesi gerekiyor bunun nedeni içindeki kılçıkların yanması ve etindeki istenmeyen kokunun gitmesi, Balığın tamamen piştiğini anlamak için, önceden balığın üzerine attığımız çiziklerin iç kısımların rengi portakalımsı olacak hale gelmesi gerekiyor. Balığımız hazırdır. Afiyet olsun.
Sazan Balığı Tava Malzemeleri
500 gr. ağırlığında sazandan istediğiniz sayıda
Bol miktarda ayçiçek yağı
İnce mısır ve buğday unu
Sarımsak
Sirke
Tuz
Süt
Sazan Balığı Terbiye Sosu
Derin bir kap içine 1 baş sarımsağı ince rendeleyin. Sirke, süt, ayçiçek yağını ve tuzu ilave edin. Bu sosu balıkların içine sığacağı miktarda hazırlayın.
Sazan Balığı Pişirim Ununun Hazırlanması
Geniş bir kap içine ince mısır unu veya buğday ununu dökerek tuzla karıştırırız
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular Forum Tarih
anqeL Et - Tavuk - Balık 0 92

Benzer konular

Üst