Paella Yemeği Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
Dünya mutfaklarından bir tarif... İspanyol lezzetlerinden Paella tarifini, farklı seçenekler arayanlar için sunuyorum.

Hazırlama 45 dakika

4 Kişilik


Paella Yemeği Tarifi için Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g jumbo karides
  • 200 g iç midye
  • 200 g temizlenmiş kalamar
  • 3 adet bebek ahtapot
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 g safran
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç (Bulabilirseniz 2 su bardağı yıkanmış Arborio pirinci)
  • 3 su bardağı sıcak sebze ya da tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz
Paella Yemeği Tarifi Hazırlanışı
  1. Soğanları yemeklik doğrayın ve sarımsakları incecik kıyın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Deniz ürünlerinin tümünü ayıklayın ve bol su ile yıkayın. Fazla sularını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
  2. Sebze ya da tavuk suyunu kısık ateşte sıcak tutun. Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada ısıtın. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
  3. Pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzün ve tavaya aktarın. Domatesleri de içine atıp ara sıra karıştırarak pirinçleri kavurun.
  4. Safranı da ilave ederek yüksek ateşte soteleyin. Sıcak tavuk veya sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın.
  5. Ayrı bir tavada, kalan zeytinyağını kızdırın ve deniz ürünlerini sırasıyla içine atarak kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin.
  6. 5 Pilav tenceresine aldığınız deniz ürünlerinin üzerine bezelye taneleri ve kalan sebze suyunu ekleyin. Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin.
  7. 6 Demlenen paellayı servis tabağına alıp ince üzerine kıyılmış maydanoz gezdirerek sıcak olarak servise sunun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst