anqeL
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 28 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,087
- Tepki
- 86
Dünya mutfaklarından bir tarif... İspanyol lezzetlerinden Paella tarifini, farklı seçenekler arayanlar için sunuyorum.
Hazırlama 45 dakika
4 Kişilik
Paella Yemeği Tarifi için Malzemeler
Hazırlama 45 dakika
4 Kişilik
Paella Yemeği Tarifi için Malzemeler
- 2 adet orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet orta boy domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 200 g jumbo karides
- 200 g iç midye
- 200 g temizlenmiş kalamar
- 3 adet bebek ahtapot
- 1 su bardağı bezelye
- 1 g safran
- 1,5 su bardağı baldo pirinç (Bulabilirseniz 2 su bardağı yıkanmış Arborio pirinci)
- 3 su bardağı sıcak sebze ya da tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
- Soğanları yemeklik doğrayın ve sarımsakları incecik kıyın. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Deniz ürünlerinin tümünü ayıklayın ve bol su ile yıkayın. Fazla sularını bir kağıt havlu yardımıyla alın.
- Sebze ya da tavuk suyunu kısık ateşte sıcak tutun. Zeytinyağının yarısını kalın ve geniş tabanlı bir tavada ısıtın. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin.
- Pirinçleri bol suda yıkayıp suyunu süzün ve tavaya aktarın. Domatesleri de içine atıp ara sıra karıştırarak pirinçleri kavurun.
- Safranı da ilave ederek yüksek ateşte soteleyin. Sıcak tavuk veya sebze suyunun yarısını ekleyip kısık ateşte, tuz ve karabiber ilavesiyle kapağı kapalı tencerede pişmeye bırakın.
- Ayrı bir tavada, kalan zeytinyağını kızdırın ve deniz ürünlerini sırasıyla içine atarak kısa bir süre yüksek ateşte soteleyin.
- 5 Pilav tenceresine aldığınız deniz ürünlerinin üzerine bezelye taneleri ve kalan sebze suyunu ekleyin. Tüm malzemeyi kısık ateşte suyunu çekene kadar bir arada pişirin.
- 6 Demlenen paellayı servis tabağına alıp ince üzerine kıyılmış maydanoz gezdirerek sıcak olarak servise sunun.