Asrevya
Paylaşımcı Üye
- Katılım
- 30 Eyl 2023
- Mesajlar
- 1,532
- Tepki
- 43
Direkt güneş ışığı aldığı sürece lavaboların üzerine veya pencere kenarına asılabilen bu bitki, yeşilin farklı tonları üzerine sivri yaprak köşeleriyle siyah, beyaz, sarı gibi renkler içererek her mutfağa uyabilecek bir türü içinde barındırırken aynı zamanda havayı formaldehit, benzen, küf ve bakteri gibi oda havasını kirleten etkenlerden arındırıyor.
Ölümsüz bitki diye de tanınan aloe vera, adının hakkını vererek mutfağın zorlu ve değişken şartlarında dahi hayatta kalabiliyor. Yapraklarının arasında bulundurduğu cilde ve yara iyileşmesine iyi gelen jel ise tek başına mutfakta bulundurmak için geçerli bir sebep oluşturuyor.
İsminin sınırlarını aşan bu bitki, ışığın loş, ısının değişken ve sulamanın seyrek olmasına bakmadan hayatta kalabiliyor.
Beyaz süsleriyle her mevsim çiseleyen kar görüntüsü sunan bu çiçeği direkt soğuk veya sıcak hava akımına maruz kalacağı ısıtıcı ve klimalardan uzak bir yere asarsanız, mutfağınıza renk katarken alandan da feragat etmemiş olursunuz.
Bir pencere kenarında ya da güneş alan bir dolap üzerine yerleştirdiğinizde pek bakım gerektirmeden büyüyecek olan kurdele çiçeği, koku ve duman gibi hava kirleticileri ortamdan uzaklaştırır.
Yemeğinize son dokunuş olarak bir tutam fesleğen eklemekten daha iyi bir şey varsa o da kendi yetiştirdiğiniz fesleğeni taze hasat edip eklemek olabilir. Gerektikçe ufak bir tutam koparmanız, fesleğeninizin daha bereketli bir şekilde büyümesini sağlar.
Fazla ışık ve suya ihtiyaç duymadan adeta kendi başının çaresine bakan paşa kılıçları, meşgul bir hayatı olup yine de mutfağını renklendirmek isteyenler için harika bir seçim olabilir. Ayda bir veya iki kez sulamanız harici pek bir bakım istemeden hayatta kalan bu bitkiler, büyük boyutlara da ulaşabiliyor.
Pek bir özen istemeden, raflardan ve dolaplardan sarkarak mutfağınızı güzelleştirebilen bu sarmaşıklar özel bir ışıklandırma da istemiyor.