Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

KeremMB

Yeni Üye
Katılım
13 Ocak 2023
Mesajlar
5
Tepki
3
  1. Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının yapımına başlayalım Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz). Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
  2. Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dk. soğumaya bırakın. Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
  3. Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın. Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
  4. Tatlımızı soğumaya bırakalım Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.
  5. Notlar: Tatlıyı daha büyük bir fırın kabında yapabilir miyim? Büyük boy dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz ancak muhallebi kısmı bu kadar kalın olmaz. Vermiş olduğum ölçüdeki kalıp oldukça ideal.
Muhallebili kadayıf tatlısını daha kolay servis yapabilmek için isterseniz porsiyonluk kuplarda da hazırlayabilirsiniz.

Hazır kavrulmuş kadayıf kullanabilirsiniz, aynı şekilde tavaya alarak dilediğiniz rengi alana kadar kavurmaya devam etmelisiniz.

Krema yerine toz krem şanti kullanabilirsiniz bu şekilde deneyip memnun kalanlar yorumlarda belirtmişlerdi, aynı şekilde hiçbirisini kullanmadan yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Muhallebili kadayıf tatlısı tarifi püf noktaları nelerdir?​

  • Kadayıflarınızın kolay kırılması için öncesinden 2 saat kadar dondurucuda bekletmelisiniz.
  • Kadayıf tatlınızı beklettiğinizde ilk günkü kıtırlığı gidebilir. Bu yüzden misafir için yapacağınız muhallebili kadayıf tatlınızı tüketeceğiniz gün yapmanız daha iyi olacaktır. Yine de hazırda bulunsun isterseniz tatlınızı hazırlayıp sadece üst tarafına kadayıfları serpmeyi servis zamanına bırakabilirsiniz.
  • Muhallebide kullanılan yumurta herhangi bir koku ya da tat vermeyecektir. Ancak yine de bu konu ile ilgili tedirginlik yaşıyorsanız yumurtayı eklemeyebilirsiniz.

Deneyebileceğiniz diğer muhallebili kadayıf tarifleri;​

  • Hem muhallebiyi hem kadayıfı seviyorsanız yı deneyebilirsiniz. Yapımı kolay ve görüntüsü güzel olan bu tarifi de deneyebilirsiniz.
  • Yine şekli ile beğenileri kazanacak deneyebileceğiniz lezzetli tariflerdendir.
  • Şık sunumu ve porsiyonluk olması ile beğenileri toplayacak, tadan herkesin çok seveceği sizler de mutlaka denemelisiniz.
  • tatlısı için videolu, detaylı anlatımlı tarifi için linke tıklayabilirsiniz.

Muhallebili kadayıf kaç kalori?​

  • 1 porsiyon muhallebili kadayıf yaklaşık olarak 480 kaloriye denk gelmektedir.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Home Register Log In
Üst