Ispanaklı Avinyon Makarnası Tarifi

anqeL

Paylaşımcı Üye
Katılım
28 Eyl 2023
Mesajlar
1,087
Tepki
86
Makarnayı sulu olarak süzün. Yani en az içinde ½ bardak makarna suyu kalmalı.

Hazırlama 30 dakika

4 Kişilik


Ispanaklı Avinyon Makarnası Tarifi için Malzemeler

  • 1 paket penne makarna (kısa herhangi bir makarna kullanabilirsiniz)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 diş sarımsak
  • 200-250 gr ıspanak yaprağı
  • 8-10 adet kurutulmuş domates (konserve kurutulmuş ya da köz domates kullanabilirsiniz)
  • Varsa 2 yemek kaşığı kapari
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı+25 gr tereyağı
  • Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan beyaz şarap
  • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber

  • Üzeri için
  • 5-6 yemek kaşığı ince kıyılmış parmesan peyniri (tulum peyniri de kullanabilirsiniz)

Ispanaklı Avinyon Makarnası Tarifi Hazırlanışı
  1. Ispanakların kök kısımlarını kesip yapraklarını ayırın. Bol suyla yıkayıp sadece yapraklarını incecik doğrayın. Kurutulmuş domatesleri ılık suda 2-3 saat bekletip süzün. Eğer konserve kuru domates kullanacaksanız sadece yağını süzün.
  2. Sonra tavla zarı formunda küp küp doğrayın. Soğanı yemeklik çok ince doğrayın. Sarımsakları pirinç tanesi şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup tavla zarı formunda dilimleyin.
  3. Zeytinyağını ve tereyağını derin bir tavada kızdırın. Soğan ve sarımsakları katıp 2-3 dakika kavurun. Ispanak, kapari, şarap, tuz ve karabiberi ilave edip sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Kurutulmuş domatesleri ekleyip ıspanaklar iyice yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika daha pişirip ocaktan alın.
  4. Derin bir tencereye 10 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuzu ilave edip kaynatın. Makarnayı ekleyip karıştırın ve 8-10 dakika, diri kalacak şekilde haşlayın. Süzüp tekrar tencereye alın. Sosu makarnaya ilave edip karıştırın. Bekletmeden servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine peynir serpip servise sunun. Afiyet olsun.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular

Üst